
Petri Tauriainen, Burger Battle 2019 -kilpailun kolmas sija Ravintola Teini, Turku Petri Tauriaisen burgeri Sämpylä (leipurin prosentteina)
Jauho 100 (Manitoba 50 ja hiivaleipä 50) Maito 90 Voi 10 Sokeri 5 Suola 2 Hiiva
Kymmenen prosenttia jauhoista lämmitetään yhdessä viisinkertaisen määrän kanssa (roux) maitoa mainitun jauhon painosta, kunnes seos liisteröityy, noin 65-asteessa. Näin taikinaan saadaan sidottua enemmän nestettä.
Pihvi
3 kg naudan jauhelihaa 10 kpl kananmunia sipulia 45 g suolaa 5 g pippuria 5 g cayennepippuria
Pihvi (á 150 g), grillataan puuhiiligrillissä.
Punasipuli Punasipuli 1-1-1 liemi
Sriracha-majoneesi 2 keltuaista 1 rkl Dijon-sinappia 4 dl rypsiöljyä omenaviinietikkaa suolaa sokeria Srirachaa
9 kuukautta kypsytettyä brittiläistä cheddaria Rucolaa, tomaattia
Kokoa:
Paahda sämpylä, laita kanteen ja pohjaan majoneesia. Pohjan päälle rucola, tomaatti, pihvi, juusto, punasipuli sekä kansi.