Petri Tauriainen, Burger Battle 2019 -kilpailun kolmas sija
Ravintola Teini, Turku
Petri Tauriaisen burgeri
Sämpylä
(leipurin prosentteina)
Jauho 100 (Manitoba 50 ja hiivaleipä 50)
Maito 90
Voi 10
Sokeri 5
Suola 2
Hiiva
Kymmenen prosenttia jauhoista lämmitetään yhdessä viisinkertaisen määrän kanssa (roux) maitoa mainitun jauhon painosta, kunnes seos liisteröityy, noin 65-asteessa. Näin taikinaan saadaan sidottua enemmän nestettä.
Pihvi
3 kg naudan jauhelihaa
10 kpl kananmunia
sipulia
45 g suolaa
5 g pippuria
5 g cayennepippuria
Pihvi (á 150 g), grillataan puuhiiligrillissä.
Punasipuli
Punasipuli 1-1-1 liemi
Sriracha-majoneesi 2 keltuaista 1 rkl Dijon-sinappia 4 dl rypsiöljyä omenaviinietikkaa suolaa sokeria Srirachaa
9 kuukautta kypsytettyä brittiläistä cheddaria
Rucolaa, tomaattia
Kokoa:
Paahda sämpylä, laita kanteen ja pohjaan majoneesia. Pohjan päälle rucola, tomaatti, pihvi, juusto, punasipuli sekä kansi.
Commentaires