TUOMARISTO
Mika Tuomonen
Social Burgerjoint
Burger Battle 2021-kilpailun päätuomari Mika ”Pikkis” Tuomonen on Social Burgerjoint -ravintolan omistaja.
MasterChef-kisan vuonna 2012 voittanut ”Pikkis” Tuomonen jätti taakseen IT-alan ja siirtyi keittiöön päätoimisesti.
​
”Pikkis” Tuomonen on toiminut katuruoan parissa sen kuumasta vuodesta 2013 aina tähän päivään asti.
Vuonna 2017 tammikuussa avattiin ensimmäinen Social Burgerjoint Helsingissä Sörnäisten kurvissa. Tällä hetkellä Burgerjointteja on jo kymmenen ympäri Suomea.
​
”Hyvän ei tarvitse olla hankalaa – aidot asiat eivät koskaan ole.”
Marko Hirvonen
Lantmännen Unibake
Marko Hirvonen, Lantmännen Unibaken Executive Chef, on pitkän linjan ruoan ammattilainen. Kokkimaajoukkueessa aikanaan palkittu Marko kouluttaa nykyään ammattikeittiöitä leivonnaispakasteiden käytössä. Burgereissa Marko arvostaa yksinkertaisuutta, laatua ja tietenkin herkullista sämpylää.
Mikko Kaukonen
Food Camp Finland
Mikko Kaukonen, Suomen Bocuse d’Or edustaja ja Vuoden Kokki 2019, on
Food Camp Finlandin keittiöpäällikkö ja osakas.
Mikko on kokenut kilpailija. Mikon mottona on, että lopputulos on paras mahdollinen, kun antaa ruoalle kaikkensa ja kunnioittaa raaka-aineita, unohtamatta että ruoan valmistamisessa pitää olla myös hyvä fiilis.
Tobias Heiskanen
Metos
Tobias Heiskanen on Metoksen tuotepäällikkö, joka vastaa Metos Groupin uuni-, ravintolalaite- ja leipomolaitevalikoimasta. Tobias on perehtynyt laajasti ammattikeittiölaitteiden tehokkaisiin käyttötapoihin ja prosesseihin. Ennen kymmenen vuoden Metos-uraa, keittiöissä ja kauhan varressa ehti vierähtää reilut parikymmentä vuotta. Alan työt alkoivat Kalastajatorpalta kesällä 1988. Siviilissä Tobias on intohimoinen grillaaja ja pizzaharrastaja.
Sami Rekola
HKScan
Ravintolamaailman huipulta tuttu keittiömestari Sami Rekola on toiminut HKScanin kehityspäällikkönä maaliskuusta 2018 alkaen. Sami työskentelee myös Haaga-Helian ammattikorkeakoulussa ruokatuotannon johtamisen opettajana. Rekola toimii Kauppalehden ruokapalsturina työryhmässä Takala & Anttonen. Työryhmä on julkaissut yhdessä 11 keittokirjaa.
Vahvan työkokemuksen lisäksi Samilla on lähes kahdenkymmenen vuoden kokemus alan kilpailutoiminnasta. Hän on toiminut muun muassa Suomen kokkimaajoukkueen jäsenenä, eri kilpailuorganisaatioiden valmentajana ja tuomarina sekä maajoukkueen johtajana maailman arvostetuimmassa kokkikilpailussa, Bocuse d'Orissa.
Juuse Mikkonen
Wihuri Metro-tukku
Juuse Mikkonen on pitkän linjan keittiömestari ja Vuoden Kokki vuosimallia 2004. Ura keittiöissä on vienyt Mikkosta niin Saksaan, Hollantiin, Bermudalle, Norjaan kuin Hong Kongiinkin. Uran high lighteihin mahtuu Amsterdamin kahden Michelin-tähden La Rive
-ravintola, Hans Välimäen Chez Dominique, Ravintola Havis, Hotelli Kämp sekä Hong Kongin Landmark Mandarin Oriental, jossa ravintola Amberin keittiömestarina toimimisen ohella Mikkonen vastasi koko hotellin kaikkien keittiöiden operatiivisesta toiminnasta. Nykyään Mikkonen toimii Wihurin Metro-tukun keittiömestarina.
Pekka Koponen
Burger Battle -kilpailun voittaja
​
Pekka Koponen on Suomen ensimmäinen Burger Battle -kilpailun voittaja.
Pekka laittoi keittiömestari-uraansa uuden vaihteen silmään ja lähti opiskelemaan elintarviketeollisuutta ja lihanleikkausta Tampereen ammattiopisto Treduun. Tällä hetkellä Pekka työskentelee kokkina ravintola Näsineulassa Tampereella.
Pekan burger-filosofia on kristallin kirkas: käsityö, hyvät raaka-aineet, ei liikaa makuja ja se pitää voida syödä käsin.
Eeva Paljakka
Iltalehti
Lehdistötuomarina toimii Eeva Paljakka. Eeva on Iltalehden ruokasisällöstä vastaava toimittaja. Iltalehti valitsee finaalissa suosikkihampurilaisensa.