top of page
PikkisTuomonen_light.jpg

TUOMARISTO

Mika Tuomonen

Social Burgerjoint

Burger Battle 2021-kilpailun päätuomari Mika ”Pikkis” Tuomonen on Social Burgerjoint -ravintolan omistaja.

MasterChef-kisan vuonna 2012 voittanut ”Pikkis” Tuomonen jätti taakseen IT-alan ja siirtyi keittiöön päätoimisesti. 

”Pikkis” Tuomonen on toiminut katuruoan parissa sen kuumasta vuodesta 2013 aina tähän päivään asti.

Vuonna 2017 tammikuussa avattiin ensimmäinen Social Burgerjoint Helsingissä Sörnäisten kurvissa. Tällä hetkellä Burgerjointteja on jo kymmenen ympäri Suomea.

”Hyvän ei tarvitse olla hankalaa – aidot asiat eivät koskaan ole.”

Marko Hirvonen Dog Fight.jpg

Marko Hirvonen
Lantmännen Unibake

Marko Hirvonen, Lantmännen Unibaken Executive Chef, on pitkän linjan ruoan ammattilainen. Kokkimaajoukkueessa aikanaan palkittu Marko kouluttaa nykyään ammattikeittiöitä leivonnaispakasteiden käytössä. Burgereissa Marko arvostaa yksinkertaisuutta, laatua ja tietenkin herkullista sämpylää. 

MikkoKaukonen.jpg

Mikko Kaukonen

Food Camp Finland

Mikko Kaukonen, Suomen Bocuse d’Or edustaja ja Vuoden Kokki 2019, on

Food Camp Finlandin keittiöpäällikkö ja osakas.

Mikko on kokenut kilpailija. Mikon mottona on, että lopputulos on paras mahdollinen, kun antaa ruoalle kaikkensa ja kunnioittaa raaka-aineita, unohtamatta että ruoan valmistamisessa pitää olla myös hyvä fiilis.

bg-image.jpg

Tobias Heiskanen
Metos

Tobias Heiskanen on Metoksen tuotepäällikkö, joka vastaa Metos Groupin uuni-, ravintolalaite- ja leipomolaitevalikoimasta. Tobias on perehtynyt laajasti ammattikeittiölaitteiden tehokkaisiin käyttötapoihin ja prosesseihin. Ennen kymmenen vuoden Metos-uraa, keittiöissä ja kauhan varressa ehti vierähtää reilut parikymmentä vuotta. Alan työt alkoivat Kalastajatorpalta kesällä 1988. Siviilissä Tobias on intohimoinen grillaaja ja pizzaharrastaja.

SamiRekola1[1] (2).jpg

Sami Rekola
HKScan

Ravintolamaailman huipulta tuttu keittiömestari Sami Rekola on toiminut HKScanin kehityspäällikkönä maaliskuusta 2018 alkaen. Sami työskentelee myös Haaga-Helian ammattikorkeakoulussa ruokatuotannon johtamisen opettajana. Rekola toimii Kauppalehden ruokapalsturina työryhmässä Takala & Anttonen. Työryhmä on julkaissut yhdessä 11 keittokirjaa.

 

Vahvan työkokemuksen lisäksi Samilla on lähes kahdenkymmenen vuoden kokemus alan kilpailutoiminnasta. Hän on toiminut muun muassa Suomen kokkimaajoukkueen jäsenenä, eri kilpailuorganisaatioiden valmentajana ja tuomarina sekä maajoukkueen johtajana maailman arvostetuimmassa kokkikilpailussa, Bocuse d'Orissa.

Mikkonen Juuse 02 MV-10x15cm.jpg

Juuse Mikkonen
Wihuri Metro-tukku

Juuse Mikkonen on pitkän linjan keittiömestari ja Vuoden Kokki vuosimallia 2004. Ura keittiöissä on vienyt Mikkosta niin Saksaan, Hollantiin, Bermudalle, Norjaan kuin Hong Kongiinkin. Uran high lighteihin mahtuu Amsterdamin kahden Michelin-tähden La Rive

-ravintola, Hans Välimäen Chez Dominique, Ravintola Havis, Hotelli Kämp sekä Hong Kongin Landmark Mandarin Oriental, jossa ravintola Amberin keittiömestarina toimimisen ohella Mikkonen vastasi koko hotellin kaikkien keittiöiden operatiivisesta toiminnasta. Nykyään Mikkonen toimii Wihurin Metro-tukun keittiömestarina.

Pekka Koponen kuva.jpg

Pekka Koponen

Burger Battle -kilpailun voittaja

Pekka Koponen on Suomen ensimmäinen Burger Battle -kilpailun voittaja.

Pekka laittoi  keittiömestari-uraansa uuden vaihteen silmään ja lähti opiskelemaan elintarviketeollisuutta ja lihanleikkausta Tampereen ammattiopisto Treduun. Tällä hetkellä Pekka työskentelee kokkina ravintola Näsineulassa Tampereella.

Pekan burger-filosofia on kristallin kirkas: käsityö, hyvät raaka-aineet, ei liikaa makuja ja se pitää voida syödä käsin.

_edited.jpg

Eeva Paljakka
Iltalehti

Lehdistötuomarina toimii Eeva Paljakka. Eeva on Iltalehden ruokasisällöstä vastaava toimittaja. Iltalehti valitsee finaalissa suosikkihampurilaisensa.

bottom of page